Echtscheiding
Het is van groot belang dat u bij de beëindiging van uw relatie goed wordt geadviseerd.

Echtscheiding

Het einde van een relatie is altijd moeilijk. Of u nu zelf tot die beslissing komt of dat de ander deze beslissing neemt. Een scheiding heeft een enorme impact. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Het is dan ook van groot belang dat u bij de beëindiging van uw relatie goed wordt geadviseerd.

Huwelijk

In het geval dat een huwelijk wordt beëindigd dient er altijd een verzoek te worden ingediend bij de rechtbank. Partijen kunnen in mediation afspraken maken over de gevolgen van de echtscheiding. Deze afspraken worden dan vastgelegd in een convenant. Zij kunnen ook ieder een eigen advocaat in de arm nemen.

Bij de afwikkeling van het huwelijk dienen er, als er minderjarige kinderen zijn, afspraken gemaakt te worden over het ouderschapsplan en de alimentatie.

Indien u in gemeenschap van goederen bent getrouwd dient de huwelijksgoederengemeenschap te worden verdeeld. Als u voorafgaand of tijdens het huwelijk huwelijkse voorwaarden heeft opgesteld dan moeten er afspraken gemaakt worden over de afwikkeling hiervan. Ook is het van belang om het opgebouwde pensioen te verdelen.

Mochten partijen niet in staat zijn om tijdelijke afspraken te maken dan kan de rechtbank worden gevraagd om voorlopige voorzieningen te treffen. De rechtbank bepaalt dan wie voor de duur van de echtscheidingsprocedure in de echtelijke woning verblijft, bij de kinderen verblijven, de omgangsregeling en de hoogte van de alimentatie.

Geregistreerd partnerschap

In het geval dat geregistreerd partners in onderling overleg afspraken maken over de beëindiging van hun geregistreerd partnerschap kan – als er geen minderjarige kinderen zijn - aan de ambtenaar van de burgerlijke stand verzocht worden om deze beëindiging te laten inschrijven. Hiermee wordt het geregistreerd partnerschap beëindigd. Zo’n overeenkomst dient door een advocaat of notaris te worden opgesteld en door beide partners te worden ondertekend. Onze advocaten kunnen uiteraard zo’n overeenkomst voor u opstellen.

Samenlevers

Steeds meer mensen wonen zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap samen. Een deel hiervan heeft een samenlevingscontract. Het andere deel heeft helemaal niets geregeld. In beide gevallen is het raadzaam om bij scheiding u door een advocaat te laten begeleiden.

Beter is het natuurlijk om vooraf één en ander goed te regelen. Reach Advocaten kan u adviseren bij het opstellen van een samenlevingsovereenkomst.

Op het moment dat de samenleving wordt verbroken moeten er ook afspraken worden gemaakt over de verdeling van de gemeenschappelijke spullen (waaronder de gezamenlijke woning) en de kinderen.

In alle gevallen is het van belang dat u goed op de hoogte bent van de financiële (waaronder de fiscale) implicaties van de scheiding. Reach Advocaten staat u graag bij.

Heeft u een vraag?

Gerelateerde nieuwsberichten

Reviews

“In vaak toch gestreste tijden heel goed bijgestaan een heel prettige ervaring.”

“Heel snelle reactiesnelheid, snelle en goede inschatting van je juridische positie en zij weet dit ook in klare taal goed over te brengen. Ik ben heel blij dat ik met deze top advocaat in contact gekomen ben.”

“Zeer spannende tijd, maar fantastisch tot laatste details afgehandeld. Ook ná de uitspraak perfecte afhandeling.”

“When dealing with matters of Family Law an advocate not only has to know the Law, but also to understand the emotion. Without doubt Robert Neijenhof is blessed with both qualities.”

“Zij heeft mij goed en zeer vakkundig bijgestaan. Ze was duidelijk in wat ik kon verwachten tijdens de rechtszaak.”

“Haar advies was duidelijk en voor de rechtbank heb ik ontzettend veel houvast aan haar gehad en een geweldige advocate, die zich ook kan invoelen bij haar cliënt. Zeker aan te bevelen.”

“Mijn casus werd snel opgepakt door Robert Neijenhof die op een duidelijke en correcte manier tot een sluitend dossier kwam. Met het gewenste inlevingsvermogen en een prettige omgangsvorm was het aangenaam 'zaken' doen.”

“Oprechte, eerlijke en strijdlustige partner bij het conflict.”

“Ingrid heeft mij op een betrokken en professionele wijze geholpen met een netelige kwestie. Daarbij heeft ze door haar pro-actieve en alerte benadering een en ander in goede banen geleid.”

“Wij zijn zeer tevreden over het integere, open en zeer kundige advies van Robert. Hij zorgde voor de rode draad in dit proces. En bewerkstelligde met duidelijk uitleg en sturing dat wij onze niet ter zake doende emoties los moesten laten. Hij heeft ons heel goed naar de zitting geloodst en met een succesvol resultaat.”

“Heel snelle reactiesnelheid, snelle en goede inschatting van je juridische positie en weet dit ook in klare taal goed over te brengen. Ik ben heel blij dat ik met deze top advocaat in contact gekomen ben.”


Persoonlijk, Betrokken én Toegewijd. Stel direct een vraag