Mediation

Mediation

Mediation bij echtscheiding

Helaas leiden sommige echtscheidingen tot een vechtscheiding. Emoties lopen hoog op, ex-echtgenoten kunnen niet meer met elkaar praten. Vaak ziet één van beiden zich genoodzaakt via de rechter zijn of haar gelijk te halen. Alhoewel het geschil daarmee juridisch geregeld kan zijn, biedt dit vaak geen goede basis voor de toekomst. Dit is des te schrijnender als er kinderen bij betrokken zijn. Gelukkig kan het ook anders met mediation.

Wat is mediation?

Bij mediation lossen partijen in onderling overleg hun problemen op. Ze worden daarbij geholpen door een onafhankelijke derde, de mediator. De mediator heeft niet alleen oog voor de juridische en financiële kanten van de zaak, maar besteedt ook aandacht aan de emotionele aspecten. De ervaring leert dat bij mediation de emoties veelal weer bedaren en er over en weer begrip en vertrouwen ontstaat. Op die manier kunnen partijen met wederzijds respect een gezamenlijke oplossing bedenken voor hun problemen.

Hoe ziet een mediationtraject eruit?

De eerste stap in het mediationtraject is het kiezen van de juiste mediator. Het is erg belangrijk dat beide partijen zich bij de mediator op hun gemak voelen. Zodra de mediator gekozen is, vindt de eerste bijeenkomst plaats. Tijdens de eerste bijeenkomst worden de regels van het mediationtraject besproken en vastgelegd in een mediationovereenkomst.

Met de mediator wordt geïnventariseerd welke onderwerpen moeten worden besproken en alle belangen worden in kaart gebracht. Tijdens de volgende bijeenkomsten wordt gewerkt aan een bevredigende oplossing. Hoeveel bijeenkomsten nodig zijn, hangt af van de complexiteit van de zaak en de inzet van partijen. In principe zijn bij mediation geen advocaten aanwezig.

Als partijen samen een oplossing hebben bereikt, wordt dit schriftelijk vastgelegd in een zogeheten ‘convenant’. Dit convenant wordt door beide partijen ondertekend.

Voordelen mediation

Een mediationtraject kent veel voordelen boven het voeren van een gerechtelijke procedure, zoals:

  • er treedt geen verdere beschadiging van de relatie op
  • alles in eigen hand houden
  • maatwerk
  • er is ruimte voor creatieve (niet-juridsiche) oplossingen
  • belangen van alle partijen worden in acht genomen
  • hoge acceptatiegraad bij geslaagde mediation
  • winwin-resultaat
  • snel en relatief goedkoop
  • besloten en veilige setting

Wat kan Reach Advocaten betekenen bij mediation?

Robert Neijenhof is uitgebreid opgeleid in het vakkundig begeleiden van de bemiddelingsgesprekken en erkende vFAS mediators. Hij heeft jarenlange ervaring en kan u als geen ander helpen bij het vinden van een échte oplossing voor uw scheidingsproblemen.

Benieuwd of we ook u kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bel 020 427 55 33 of mail ons gerust voor het maken van een afspraak.

 

Advocaten

Ingrid Vledder

06 281 55 893
i.vledder@reach-advocaten.nl

Robert Neijenhof

06 246 70 617
rj.neijenhof@reach-advocaten.nl


Heeft u een vraag?

Gerelateerde nieuwsberichten

Reviews

“In vaak toch gestreste tijden heel goed bijgestaan een heel prettige ervaring.”

“Heel snelle reactiesnelheid, snelle en goede inschatting van je juridische positie en zij weet dit ook in klare taal goed over te brengen. Ik ben heel blij dat ik met deze top advocaat in contact gekomen ben.”

“Zeer spannende tijd, maar fantastisch tot laatste details afgehandeld. Ook ná de uitspraak perfecte afhandeling.”

“When dealing with matters of Family Law an advocate not only has to know the Law, but also to understand the emotion. Without doubt Robert Neijenhof is blessed with both qualities.”

“Zij heeft mij goed en zeer vakkundig bijgestaan. Ze was duidelijk in wat ik kon verwachten tijdens de rechtszaak.”

“Haar advies was duidelijk en voor de rechtbank heb ik ontzettend veel houvast aan haar gehad en een geweldige advocate, die zich ook kan invoelen bij haar cliënt. Zeker aan te bevelen.”

“Mijn casus werd snel opgepakt door Robert Neijenhof die op een duidelijke en correcte manier tot een sluitend dossier kwam. Met het gewenste inlevingsvermogen en een prettige omgangsvorm was het aangenaam 'zaken' doen.”

“Oprechte, eerlijke en strijdlustige partner bij het conflict.”

“Ingrid heeft mij op een betrokken en professionele wijze geholpen met een netelige kwestie. Daarbij heeft ze door haar pro-actieve en alerte benadering een en ander in goede banen geleid.”

“Wij zijn zeer tevreden over het integere, open en zeer kundige advies van Robert. Hij zorgde voor de rode draad in dit proces. En bewerkstelligde met duidelijk uitleg en sturing dat wij onze niet ter zake doende emoties los moesten laten. Hij heeft ons heel goed naar de zitting geloodst en met een succesvol resultaat.”

“Heel snelle reactiesnelheid, snelle en goede inschatting van je juridische positie en weet dit ook in klare taal goed over te brengen. Ik ben heel blij dat ik met deze top advocaat in contact gekomen ben.”


Persoonlijk, Betrokken én Toegewijd. Stel direct een vraag