Familierecht
Het familierecht is hét rechtsgebied dat regels geeft voor gebeurtenissen waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt.

Familierecht

Geboorte. Dood. Huwelijk. Echtscheiding. Adoptie. Samenwonen. Het familierecht is hét rechtsgebied dat regels geeft voor gebeurtenissen waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt.

In de praktijk ligt het accent op scheidingen en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan alimentatie, gezag, omgang en informatie, afstamming, huwelijksvermogensrecht, en pensioenkwesties. De deskundigheid van onze advocaten gaat echter verder. Ook voor zaken als het wijzigen van voornaam, bewind en curatele (personenrecht) of internationaal familierecht kunt u bij ons terecht.

Wat doet een familierechtadvocaat?

Een fikse familieruzie of een verdrietige vechtscheiding met ruzie om familiestukken of om de omgang met de kinderen. Dat is de dagelijkse praktijk van een familierechtadvocaat. Maar meestal is er zo veel meer aan de hand. Uit ervaring weten we dat bijna alle familierechtelijke geschillen voortkomen uit onderliggende pijn, verdriet, gekwetstheid of jaloezie. Het is daarom uiterst belangrijk de verborgen emoties te onderkennen. Zonder natuurlijk de juridische inhoud uit het oog te verliezen. Alleen op die manier kan een bevredigende oplossing gevonden worden. Onze betrokken advocaten weten dat als geen ander.

Familierechtadvocaat en mediator

Wij stellen uw belangen voorop. Dat betekent dat wij goed kijken naar wat in uw situatie de beste oplossing is. Dat betekent soms dat we een gerechtelijke procedure moeten voeren om gelijk te krijgen. Maar niet altijd. Vaak heeft een oplossing zonder rechterlijke tussenkomst de voorkeur. Bijvoorbeeld bij een scheiding waarbij kinderen betrokken zijn. Aangezien u in verband met de opvoeding nog regelmatig met elkaar te maken krijgt, is het fijn als u samen nog door één deur kunt. In sommige situaties kan mediation een uitkomst bieden. Onder leiding van een mediator wordt gezocht naar een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Daarbij wordt verder gekeken dan alleen de juridische kant van de zaak. U kunt bij ons terecht voor zowel bijstand door een advocaat, als voor mediation.

Contact

Voor vragen over familierecht of mediation kunt u contact opnemen met onze familierechtadvocaten, telefoonnummer 020  427 55 33. Of vul het contactformulier in.

Heeft u een vraag?

Reviews

“In vaak toch gestreste tijden heel goed bijgestaan een heel prettige ervaring.”

“Heel snelle reactiesnelheid, snelle en goede inschatting van je juridische positie en zij weet dit ook in klare taal goed over te brengen. Ik ben heel blij dat ik met deze top advocaat in contact gekomen ben.”

“Zeer spannende tijd, maar fantastisch tot laatste details afgehandeld. Ook ná de uitspraak perfecte afhandeling.”

“When dealing with matters of Family Law an advocate not only has to know the Law, but also to understand the emotion. Without doubt Robert Neijenhof is blessed with both qualities.”

“Zij heeft mij goed en zeer vakkundig bijgestaan. Ze was duidelijk in wat ik kon verwachten tijdens de rechtszaak.”

“Haar advies was duidelijk en voor de rechtbank heb ik ontzettend veel houvast aan haar gehad en een geweldige advocate, die zich ook kan invoelen bij haar cliënt. Zeker aan te bevelen.”

“Mijn casus werd snel opgepakt door Robert Neijenhof die op een duidelijke en correcte manier tot een sluitend dossier kwam. Met het gewenste inlevingsvermogen en een prettige omgangsvorm was het aangenaam 'zaken' doen.”

“Oprechte, eerlijke en strijdlustige partner bij het conflict.”

“Ingrid heeft mij op een betrokken en professionele wijze geholpen met een netelige kwestie. Daarbij heeft ze door haar pro-actieve en alerte benadering een en ander in goede banen geleid.”

“Wij zijn zeer tevreden over het integere, open en zeer kundige advies van Robert. Hij zorgde voor de rode draad in dit proces. En bewerkstelligde met duidelijk uitleg en sturing dat wij onze niet ter zake doende emoties los moesten laten. Hij heeft ons heel goed naar de zitting geloodst en met een succesvol resultaat.”

“Heel snelle reactiesnelheid, snelle en goede inschatting van je juridische positie en weet dit ook in klare taal goed over te brengen. Ik ben heel blij dat ik met deze top advocaat in contact gekomen ben.”


Persoonlijk, Betrokken én Toegewijd. Stel direct een vraag