Saskia Kerbusch

Over Saskia Kerbusch

Saskia Kerbusch is sinds september 2018 werkzaam bij Reach Advocaten. Ik ben sinds 2004 advocaat en heb hiervoor op gerenommeerde kantoren gewerkt.

Advocaat familie- en erfrecht & mediator te Amsterdam

Na mijn studie aan de Dansacademie Brabant, ben ik - naast mijn werk - deeltijd rechten gaan studeren aan de Universiteit van Tilburg. Na mijn afstuderen begin 2004 ben ik direct als advocaat aan de slag gegaan. Ruim 10 jaar geleden ben ik mij gaan specialiseren in het personen- en familierecht en het erfrecht. Sindsdien behandel ik uitsluitend zaken op het gebied van het (internationale) personen- en familierecht en het (internationale) erfrecht.  Ook geef ik lezingen op voornoemde rechtsgebieden, waaronder mijn lezing op de Erfenisvakdag op 8 november 2018.

Op het gebied van personen- en familierecht behandel ik zaken zoals (internationale) echtscheidingen, alimentatiekwesties, omgang en gezag, verdeling van de gemeenschap van goederen en afwikkeling van huwelijksvoorwaarden alsmede andere familierechtelijke kwesties, zoals onderbewindstellingen en/of mentorschappen. Als scheidingsmediator begeleid ik mijn cliënten als toekomstige ex-partners in het maken van afspraken. Hierbij worden ook de belangen van de kinderen voor een goede regeling voor de toekomst betrokken en deze worden opgenomen in een ouderschapsplan.

Ik behandel op het gebied van erfrecht zaken zoals o.a. afwikkeling van (inter)nationale nalatenschappen, verdeling van nalatenschappen, opeisen van de legitieme portie, ontslag van een executeur, nietigheid van een testament.

Cliënten zijn vaak overmand door emoties in familierechtelijke en erfrechtelijke zaken en daarom acht ik het van belang dat zij juridisch op kundige wijze worden bijgestaan, waarbij deze emotionele kant van de zaak ook niet uit het oog moet worden verloren. Ik denk dat het in het belang van partijen is om een oplossing te bereiken buiten de rechtszaal, maar ik ga het procederen beslist niet uit de weg. Daarbij ben ik van mening dat een goed contact met de advocaat van de andere partij heel belangrijk is.

Cliënten laten mij vaak weten dat ik prettig in de omgang ben, maar ook dat ik een directe benadering heb. Mijn werkwijze kenmerkt zich door betrokkenheid gedurende het hele proces.

Studie

Nederlands recht aan de Universiteit van Tilburg

specialisatie-opleiding Familierecht Vereniging van Familierecht Advocaten en –Scheidingsbemiddelaars (VFAS)

mediation-opleiding Vereniging van Familierecht Advocaten en –Scheidingsbemiddelaars (VFAS)

specialisatie-opleiding Erfrecht Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsbemiddelaars (VFAS) Cum laude geslaagd.

Lidmaatschappen

Vereniging van Familierecht Advocaten en –Scheidingsbemiddelaars (VFAS)

Vereniging Erfrechtadvocaten Nederland (VEAN)

Mediatorsvereniging Nederland (MFN)

Vanaf 1 januari 2019 lid van Novex

Laatste tweets


twitter
Volg mij op twitter

Contact

T06 24714744
F020 427 61 88
Esj.kerbusch@reach-advocaten.nl

AKeizersgracht 722
1017 EW Amsterdam

terfrechtadvocaat
inerfrechtadvocaatamsterdam
fErfrechtadvocaat-Amsterdam

VSla op met Vcard

Reviews

“In vaak toch gestreste tijden heel goed bijgestaan een heel prettige ervaring.”

“Heel snelle reactiesnelheid, snelle en goede inschatting van je juridische positie en zij weet dit ook in klare taal goed over te brengen. Ik ben heel blij dat ik met deze top advocaat in contact gekomen ben.”


Persoonlijk, Betrokken én Toegewijd. Stel direct een vraag